Afbeelding

Workshop over de overgang in Woldwijckcentrum

Algemeen

HOOGEZAND - Elke vrouw gaat vroeg of laat door de overgang. Tachtig procent van de vrouwen heeft daar flink last van: in de privésituatie, maar ook op het werk. 

De meesten vrouwen hebben tussen hun veertigste en zestigste hun laatste menstruatie, de menopauze. De hormonen in het lichaam zoeken dan een nieuw evenwicht: de overgang. Er kunnen verschillende klachten optreden zoals opvliegers, hartkloppingen, spier- en gewrichtsklachten en depressieve gevoelens. De klachten kunnen zo ernstig zijn dat vrouwen zich echt ziek kunnen voelen en zelfs uit het werk dreigen te raken.

Voorafgaand aan de nationale Week van de Overgang (17 tot 21 april) geeft Stef Boes, overgangsverpleegkundige de workshop ‘Als je weet wat het is, ben je beter voorbereid’. Onderwerpen die onder meer aan bod kunnen komen zijn de fasen van de overgang, bijbehorende klachten, wat zijn hormonen, waarom kan dat zoveel invloed hebben op je lichaam en brein en wat kan er aan gedaan worden?

De workshop wordt donderdag 13 april gegeven in het Woldwijckcentrum in Hoogezand. De workshop begint om 19.30 uur, de zaal gaat om 19.00 uur open. De entree bedraagt 2,50 euro. Na afloop krijgen de aanwezigen een hand-out met onderwerpen die aan de orde zijn geweest. Aanmelden kan via info@woldwijckcentrum.nl (vol is vol).