Wethouder Annemiek Hoesen doet na de opening ook even wat oefeningen mee.
Wethouder Annemiek Hoesen doet na de opening ook even wat oefeningen mee.

Calisthenics Park geopend aan Thorbeckelaan

Algemeen

HOOGEZAND - Wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen heeft zaterdagmiddag aan de Thorbeckelaan in Hoogezand het Calisthenics Park geopend, een nieuwe sportvoorziening naast het Cruyff Court als onderdeel van het bestemmingsplan Gorecht-West.

Er zijn verschillende (klim)rekken geplaatst waarmee de sport calisthenics beoefend kan worden. Het Cruyff Court bestaat sinds vorig jaar en is inmiddels een centraal punt voor ontmoeting en bewegen geworden. De gemeentelijke buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn regelmatig aanwezig en stimuleren een fijne, sportieve sfeer om met elkaar van de accommodatie te genieten. Calisthenics is een fysieke sport die zich richt op het trainen met behulp van eigen lichaamsgewicht. Met deze sport worden verschillende oefeningen gedaan zoals zwaai-, trek-, buig- en duwoefeningen. Het doel hierbij is het vergroten van spiermassa, spierkracht, flexibiliteit/mobiliteit en uithoudingsvermogen. 

Het is sporten voor ieder niveau. Op internet staan veel video’s van mensen die gevorderde oefeningen uitvoeren in een Calisthenics Park. Alle oefeningen starten met simpele basisoefeningen, waardoor de sport op elk niveau beoefend kan worden. Calisthenics is dus ook geschikt voor mensen die wat actiever willen worden. Wethouder Hoesen: ,,Het Calisthenics Park is een mooie aanvulling op het Cruyff Court. Het is een fijne ontmoetingsplek waar iedereen in zijn of haar eigen tempo kan sporten en vormt daarnaast een verbindende schakel voor inwoners.’’