Wethouder Hoesen opent met het aangeven van de eerste ballen het nieuwe padelcentrum.
Wethouder Hoesen opent met het aangeven van de eerste ballen het nieuwe padelcentrum.

Padelcentrum Punto Padel van start in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Padelcentrum Punto Padel heeft zaterdag de deuren geopend in een 4000 vierkante meter grote bedrijfshal aan de Produktieweg 12 in Hoogezand. De opening is verricht door sportwethouder Annemiek Hoesen.

Eigenaren Bas de Jong, Judith Tack en Max Tack hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan deze nieuwe sportaccommodatie waar tien padelbanen zijn gerealiseerd, acht dubbel- en twee enkelbanen. Padel is een snel groeiende en toegankelijke sport voor jong en oud en getrainde of recreatieve sporters. 

Padel is ontstaan in Mexico in de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Het werd bedacht door Enrique Corcuera, een rijke Mexicaanse zakenman, die op zoek was naar een manier om tennis te spelen op zijn privélandgoed met beperkte ruimte. Hij besloot om een kleinere versie van een tennisbaan te bouwen, omringd door glazen wanden en metalen hekken, zodat de bal niet uit het speelveld kon raken. Deze nieuwe sport werd padel genoemd en werd al snel populair in Mexico.

Inmiddels heeft de sport zich verspreid over een groot deel van de wereld en is het een van de snelst groeiende sporten. ,,Padel is veel gemakkelijker en toegankelijker dan tennis, omdat ook de glazen wanden gebruikt mogen worden. Je kunt het leren op elke leeftijd, ook met weinig balgevoel’’, zegt mede-eigenaar Judith Hack. Bij Punto Padel kan men aan de slag met proeflessen, met lespakketten van 5 en 10 keer en privéles. Wethouder Annemiek Hoesen: ,,We zijn als gemeente blij met het padelcentrum. Dat speelt goed in op de opkomst van deze nieuwe sport. Een mooie ontwikkeling.’’ Wie meer informatie wil kan kijken op www.puntopadel.nl.