Afbeelding

Gedichtenmiddag in Kunst- en Cultuurhuis De Ent

Algemeen

HELLUM - Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van hun jeugd en de straten van hun dromen. 

Kunstenaarscollectief De Draad organiseert op zondag 28 januari van 14.00 tot 17:00 uur de gedichtenmiddag ‘Thuis’ in Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum. ‘Thuis’ is dit jaar het thema van de landelijke Poëzieweek die in Nederland en Vlaanderen plaatsvindt. ‘Thuis’ kent een programma waar dichters, vertellers en schrijvers gelegenheid wordt geboden om voordrachten te doen. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door de groep MACK uit Hellum., die een afwisselend programma met veel Americana brengt. De groep bestaat uit Mark Schuster (gitaar en zang), Annemarie Sibon (zang), Chiel Wolrich (piano en zang) en Kristian Kloen (slagwerk).

Het thema ‘Thuis’ leent zich voor een variatie aan dichterlijke invalshoeken en biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie. ,,Wij zouden het fijn vinden als dichters, vertellers en schrijvers die we kennen van diverse dichterspodia hun pennenroerselen met ons willen delen. Deelnemers mogen als extra toegevoegde bijzonderheid een tweeregelige tekst of haiku aanleveren die bij wijze van tegeltjeswijsheid eenvoudig aan de wand te bevestigen is. Opgave is mogelijk door een mail te sturen naar Kunstenaarscollectief De Draad via willmeeder48@gmail.com of naar backoffice@kultuureiland.nl.