Afbeelding

Gratis isolatie voor slecht geïsoleerde woningen bij Isolatieloket

Algemeen

REGIO – Door het wegvallen van de energietoeslag en het prijsplafond komen meer woningeigenaren financieel in de knel. Alle tien gemeenten in de provincie Groningen stimuleren daarom sinds begin dit jaar actief het isoleren van woningen.

Dit jaar komt er naast de bestaande subsidies zoals de ISDE, SNN Waardevermeerdering en SNN Verbeter en Bespaar een extra subsidie beschikbaar voor slecht geïsoleerde woningen of eigenaren met een laag inkomen. Mensen komen in aanmerking voor deze subsidie als hun woning een energielabel D, E, F of G heeft, als ze van een AOW moeten rondkomen óf een laag inkomen hebben. Wie in aanmerking komt krijgt bedragen van 1250 tot 3000 euro om hun woning kosteloos te isoleren, dit verschilt per gemeente.

Veel belangstelling in Groningen
Wie lange wachttijden wil voorkomen en zichzelf wil verzekeren van deze extra subsidie, kan terecht bij het Isolatieloket. ,,Wij brengen de mogelijkheden van uw woning in kaart en bewaren de scherpe offerte. Zodra de subsidie in uw gemeente beschikbaar is vragen wij deze dezelfde dag nog aan. De ervaring leert dat aanvragen snel kunnen oplopen en leiden tot drukte, bij zowel de gemeente als isolatiebedrijven.’’

Om gegarandeerd subsidie te ontvangen en drukte te vermijden is het slim om nu alvast te reserveren. Bezoek de website www.isolatieloket.nl/reserveren en boek een intakegesprek met een van de ervaren adviseurs van Isolatieloket.