Afbeelding

Volleybaldames Krathos liggen op kampioenskoers

Algemeen

HOOGEZAND - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Krathos uit Hoogezand speelt op zaterdag 9 maart om 20.00 uur mogelijk de beslissende wedstrijd in de competitie in de eigen Europahal. 

Krathos staat momenteel 6 punten voor op de nummer twee, Voklubol uit Oldehove, die deze avond op bezoek komt. Krathos treft na deze wedstrijd alleen nog ploegen uit de onderste helft van de ranglijst. Het team van het trainersduo Menzinga/de Bey heeft een periode van veel blessures achter de rug. Alleen Jolien Groenveld is dit seizoen niet meer inzetbaar. De blessures van Evelyn van der Heide, Kitty Knapper en Tess Hoiting zijn zo goed als hersteld en alle drie zijn zaterdag inzetbaar. 

Krathos heeft tot nu toe nog geen wedstrijd verloren in de competitie en de beker en zelfs de voorbereiding zijn ze ongeschonden doorgekomen. Al een paar jaren probeert Krathos te promoveren naar de het hoogste regionale volleybalniveau, waarvoor de nummer 1 en 2  in aanmerking komen. Dit jaar zal dat wel lukken, want nummer 3 Flash uit Veendam staat op grote achterstand. ,,Maar een kampioenschap geeft dat extra glans aan het seizoen.’’ Daarnaast zijn de dames door gedrongen tot de halve finale van de bekercompetitie, waarin Joure de tegenstander is.