Molen De Hop in Kropswolde, een welkome tussenstop voor de wandelaars.
Molen De Hop in Kropswolde, een welkome tussenstop voor de wandelaars.

Eerste Pronkjewailpad van start in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – Een groep van 25 wandelaars deed zaterdag mee aan het eerste Pronkjewailpad, onderdeel van de Tocht om de Noord die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd in Hoogezand.

Nou lijkt 25 niet zo’n groot aantal, maar de organisatie was toch niet ontevreden bij de start vanuit het Kielzog. De wandelaars vertrokken alleen of in groepjes van twee. ,,We zijn hier best tevreden mee. Het is ook de eerste tocht en in totaal verwachten we de komende maanden ruim tweehonderd deelnemers’’, aldus de organisatie. De wandeltocht wordt omschreven als een prachtige ontdekkingstocht door Groningen, ook wel de ‘individuele’ Tocht om de Noord genoemd. Van april tot en met oktober wordt elke eerste zaterdag van de maand een ‘Etappe van de maand’ gelopen, steeds vanuit een andere gemeente. 

Het Pronkjewailpad bestaat uit verschillende routes van in totaal 250 kilometer. De route door Hoogezand was 15 kilometer lang. Die eerste etappe voerde de wandelaars vanuit het Kielzog via het Gorechtpark door onder meer de Kropswolderbuitenpolder, met een stop bij molen De Hoop in Kropswolde en verder door Meerwijck en het NME in het Gorechtpark.