Mevrouw Oldenburger met de burgemeester en de ingelijste kopie van haar geboorteakte uit 1924.
Mevrouw Oldenburger met de burgemeester en de ingelijste kopie van haar geboorteakte uit 1924.

Aafien Oldenburger-Noorbergen viert 100e verjaardag

Algemeen

HOOGEZAND - Aafien Oldenburger-Noorbergen uit Hoogezand heeft zaterdag een bijzondere verjaardag gevierd: ze is 100 jaar geworden. 

Aafien Noorbergen werd in 1924 geboren aan de Meeuwerderweg in Groningen en woonde daar ook lange tijd. Eind jaren ‘80 kwam zij naar Hoogezand, waar ze op drie verschillende plaatsen heeft gewoond. Ze werkte aanvankelijk als dienstmeisje en later als huishoudelijke hulp en op latere leeftijd ging ze nog in de bejaardenzorg werken. Ze was bijna 50 jaar toen ze ook nog haar rijbewijs haalde en daarna was autorijden een nieuwe hobby. Tot haar 93e jaar reed ze nog met regelmaat door Hoogezand. 

Haar man overleed in 1987. Samen kregen ze vier kinderen. Inmiddels zijn er ook negen kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen. Mevrouw Oldenburger geniet in woonzorgcentrum de Burcht in Hoogezand nog van een redelijke gezondheid. Alleen het lopen is wat minder geworden, maar daar biedt de rollator dan weer hulp. Namens het gemeentebestuur kwam burgemeester Adriaan Hoogendoorn op bezoek om haar te feliciteren. Hij bracht als cadeautje een ingelijste kopie van haar geboorteakte mee.