Afbeelding

Korenfestival ZingZing! in Theater Kielzog

Algemeen

HOOGEZAND - Korenfestival ZingZing! strijkt op zondag 12 mei neer in Theater Kielzog in Hoogezand. Deze inspirerende dag is bedoeld voor alle koren en zangliefhebbers in de provincie Groningen. 

Het festival wordt georganiseerd door Koorplein Noord-Nederland en het KultuurLoket. Er zijn optredens van diverse koren en workshops voor zowel koren als bezoekers. ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor koren en zangliefhebbers uit de provincie Groningen. Deze editie treden twintig koren op, variërend van klassiek tot pop en van kinderkoren tot vocal groups. De koren zijn afkomstig uit Midden-Groningen, Het Hogeland en Groningen. Omdat het festival wordt gehouden op Moederdag is hier extra aandacht voor. Dirigent Wilfred Reneman heeft bekende nummers over moeders gearrangeerd tot een Mega-Moederdag-Medley, die aan het eind van de dag wordt gezongen als serenade voor alle moeders. 

Speciale gast is singer-songwriter Marlene Bakker. Meeuwes Peetes gaat met de deelnemers haar nummer ‘Waarkhanden’ instuderen en Marlene vertelt over het ontstaan van het nummer en de Groningse uitspraak. Een nieuw onderdeel van ZingZing! is de Mix and Match, waarbij koren en dirigenten voorafgaand aan het festival voor één keer van rol wisselen of samenwerken om gezamenlijk een optreden voor te bereiden. Tijdens ZingZing! is te ontdekken wat hieruit is voortgekomen, waaronder een gezamenlijk optreden van vier koren en een optreden waarbij een koor onder leiding staat van een andere dirigent. 

Naast de workshop van Marlene Bakker en de Mega-Moederdag-Medley is er ook een workshop ‘VrijuitZingen’ door Judith Lange en workshops over geluidstechniek. ZingZing! vindt plaats van 10.00 tot 17.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via kassa van Kielzog of online via www.kielzog.nl/theater/zingzing-korenfestival. Met een ticket heeft men de hele dag toegang tot alle optredens en de workshops. De kaarten voor workshops zijn op de dag zelf op te halen in het Kielzog.