Het nieuwe college van wethouders met van links naar rechts Markus Ploeger, Evert Offereins, Annemiek Hoesen en Erianne van der Burg.
Het nieuwe college van wethouders met van links naar rechts Markus Ploeger, Evert Offereins, Annemiek Hoesen en Erianne van der Burg.

Nieuwe portefeuilleverdeling na benoeming Erianne van der Burg

Algemeen

HOOGEZAND – De nieuwe wethouder Erianne van der Burg van Midden-Groningen, die tijdelijk wethouder Erik Drenth vervangt wegens ziekteverlof, heeft tijdens de collegevergadering haar portefeuilles toebedeeld gekregen.

Ook is de gehele portefeuilleverdeling van het college van burgemeester en wethouders opnieuw tegen het licht gehouden. Dat heeft geleid tot een aantal wijzigingen. Wethouder Erianne van der Burg heeft nu de gedeeltelijke portefeuille van Drenth: Ruimtelijke ordening, Wonen, Omgevingswet, Natuur en Landschap, Verkeer en Vervoer en Taakstelling huisvesting statushouders. Zij is tevens de projectwethouder voor Hoogezand-Noord, Stadshart, Hart van Muntendam en Harkstede/Meerstad en wethouder voor Woudbloem, Lageland, Westerbroek, Waterhuizen, Harkstede, Scharmer, Zuidbroek en Muntendam. 

Duurzaamheid en energietransitie (inclusief eventuele RO-procedures) is van Erik Drenth naar Markus Ploeger gegaan en Informatisering en automatisering gaat burgemeester Adriaan Hoogendoorn er bij doen. Onderwijs, en windparken en zonneparken gaan eveneens van Drenth naar Ploeger.