Afbeelding

HS ’88 blijft koploper na 3-0 winst op Waskemeer

Sport

HOOGEZAND - HS ‘88 blijft het goed doen in de 4e klasse D van het noordelijk zaterdagvoetbal. Thuis werd met 3-0 gewonnen van Waskemeer, waardoor de Hoogezandster club de ranglijst blijft aanvoeren.

Waskemeer was naar Hoogezand gekomen om de drie punten mee te nemen naar Friesland, maar HS ’88 wilde de koppositie verlengen door de punten in eigen huis te houden. Beide partijen begonnen dan ook gedreven aan de wedstrijd. Er werd aanvallend gevoetbald, waarbij de toeschouwers op hun wenken werden bediend. In de 5e minuut moest keeper Lukas Wijma tot het uiterste gaan om een doelpunt te voorkomen: de spits van Waskemeer schoot goed in, maar zijn schot werd goed gepareerd. HS ’88 had een paar minuten later het antwoord toen Jarno Steursma in de 9e minuut vanaf 21 meter de bal snoeihard binnen schoot: 1-0. Daarna bleek de thuisploeg toch de bovenliggende partij te zijn: er werden mooie kansen gecreëerd, maar helaas voor de paarshemden niet omgezet in doelpunten.

Na de thee kwam Waskemeer iets beter uit de kleedkamer, maar ook de Friezen kwamen niet tot scoren. Het was in de 51e minuut toen een schot van Waskemeer door Wijma net over werd getikt, maar daarna kwam HS ’88 toch weer terug. Arno Oosterhof wist in de 69e minuut de 2-0 te scoren na een mooie assist van Jarno Steursma en zes minuten later ging Sven Rosevink goed door en bracht hij de eindstand op 3-0. HS ’88 staat nu boven aan de ranglijst, een paar punten los van de rest.

Komend weekend is HS ’88 vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 2 maart, thuis tegen VVK.