Het kantoor van Humanitas Midden-Groningen aan de Troelstralaan in Hoogezand.
Het kantoor van Humanitas Midden-Groningen aan de Troelstralaan in Hoogezand.

Humanitas zoekt vrijwilligers voor activering van nieuwkomers

Algemeen

HOOGEZAND - Humanitas Midden-Groningen gaat een deel van het schoolgebouw aan de Troelstralaan in Hoogezand, waar ook haar kantoor in is gevestigd, gebruiken voor activering van nieuwkomers. Hiervoor zoekt Humanitas extra vrijwilligers.

Humanitas Midden-Groningen doet al jaren de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers voor de gemeente Midden-Groningen. Gebleken is dat een deel van de nieuwkomers moeilijk integreert omdat ze de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Zij hebben vaak wel een inburgeringscursus gedaan, maar de kennis van de Nederlandse taal is nog steeds onvoldoende en vormt een belemmering om aan werk te komen. Ook zijn er nieuwkomers die een vrijstelling hebben gekregen om in te burgeren omdat zij nauwelijks een vooropleiding hebben.

Humanitas wil nu samen met vrijwilligers deze mensen een aanbod doen om meer zelfredzaam te worden. Dit wil Humanitas doen door het schoolgebouw te gebruiken voor een mix van taallessen en praktijkopdrachten. Hiervoor heeft de organisatie nieuwe vrijwilligers nodig. Humanitas zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om met nieuwkomers activiteiten op te zetten en hen te helpen meer zelfredzaam te worden. Voor meer informatie kan men terecht op de website van Humanitas Midden-Groningen of bellen naar 0598-383048. In oktober houdt Humanitas een open dag in het kantoor aan de Troelstralaan. Beroepskrachten en vrijwilligers zullen dan vertellen wat het vrijwilligerswerk met nieuwkomers inhoudt.