Afbeelding

Volleybalsters Krathos kunnen kampioenschap pakken

Algemeen

HOOGEZAND - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Krathos uit Hoogezand kan op zaterdag 23 maart kampioen worden in de eerste klasse. 

Na de eenvoudige overwinning afgelopen weekend tegen hekkesluiter Oranje Nassau heeft het team met nog drie wedstrijden te gaan 11 punten voorsprong op naaste concurrent Voklubol en 13 punten op nummer 3 Flash uit Veendam. Een 3-1 overwinning tegen middenmoter Olympia is voldoende om het kampioenschap vroegtijdig binnen te halen. Na een aantal mislukte pogingen om te promoveren naar de hoogste klassen in de regio Noord kan het dit seizoen eigenlijk niet meer misgaan. 

Hoewel Olympia een middenmoter is heeft het team al een aantal goede resultaten neergezet tegen hoger geplaatste ploegen. Daar komt nog bij dat spelverdeelster Annechien Hendrikse afwezig is. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Europahal. Afgelopen maandag heeft het team zich ook al geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker: Joure werd met 3-1 verslagen. De halve finale wordt naar alle waarschijnlijkheid gespeeld op Friese bodem op maandag 15 april. Tegenstander is dan DFS uit Bergum.