Het team van Floris Fietsen in Hoogezand, met in het midden eigenaar Floris van Soldt. (eigen foto)
Het team van Floris Fietsen in Hoogezand, met in het midden eigenaar Floris van Soldt. (eigen foto)

Floris Fietsen al tien jaar een begrip in de regio

Algemeen

HOOGEZAND – Floris Fietsen bestaat precies 10 jaar en viert dat deze week volop in de winkel in het hart van Winkelcentrum Martenshoek in Hoogezand. 

Een jaar geleden is de fietsenzaak terugverhuisd naar Martenshoek, waar een pand aan de Meint Veningastraat volledig is verbouwd tot een moderne winkel waar de nieuwste e-bikes de boventoon voeren plus een groot assortiment accessoires en toebehoren voor alle soorten rijwielen. ,,Ik ben in 2014 ook begonnen in Martenshoek, maar dat pand werd na drie jaar te klein. Toen kreeg ik een groter pand aangeboden waar ik vijf jaar heb gezeten, maar dat werd ook weer te klein, met name in de werkplaats. In ons huidige pand hebben we een werkplaats van 100 vierkante meter, waar onze monteurs goed hun werk kunnen doen. Daarnaast is de winkel een stuk groter, waardoor ik alles veel beter kan presenteren.’’ 

Naast de gewone fietsen is er een uitgebreid scala aan e-bikes van onder andere de merken de merken Huyser, Kettler, Pegasus, Cortina, Rih, Urban Arrow en Qwic, elektrische bakfietsen, kinderfietsen, fietsen met lage instap en driewielers voor senioren, zodat ook die langer mobiel kunnen blijven. ,,Verder hebben we een haal- en brengservice, wat zorgt voor een stukje persoonlijk contact. Daardoor zijn we ook uitgegroeid tot een fietsenzaak voor de hele regio.’’ Floris vindt het belangrijk om te blijven investeren in kennis, maar ook in zijn team. ,,Ik ben alleen begonnen, maar had al snel een monteur in dienst en nu werken we met zes mensen. Zonder mijn team zou ik dit ook niet kunnen doen, ik ben erg trots op ze.’’ Tijdens de feestweek, tot en met 13 april, zijn er diverse attenties voor klanten zijn er mooie jubileumacties en krijgen klanten 10% korting op alle elektrische en gewone fietsen.