Afbeelding

HS ’88 en FC Grootegast delen de punten

Sport

HOOGEZAND - HS ’88 heeft de thuiswedstrijd tegen FC met 2-2 gelijk gespeeld.

Het eerste half uur van de wedstrijd zette de thuisploeg de bezoekers behoorlijk onder druk en de bezoekers kwamen ook niet van hun eigen helft. HS ‘88 creëerde kansen, waaronder een schot van Rob Kulsen die door de keeper naast werd getikt. Het was wachten op een doelpunt en die kwam in de 21e minuut: een afstandsschot van Yorick van Dam kwam laag in het doel en was onhoudbaar voor de keeper: 1-0. Nog geen twee minuten later ging Sven Rosevink goed door de verdediging van Grootegast en maakte zijn aanval af door in de korte hoek HS ’88 op 2-0 te zetten. Hierna leek de thuisploeg het wel genoeg te vinden en werd er achteruit gevoetbald met slechte combinaties en veel lange ballen. De gasten kwamen hierdoor beter in de wedstrijd, wat in de 36e minuut resulteerde in de aansluitingstreffer na een prachtig schot van Rowan Top, in de uiterste hoek van het doel en onhoudbaar voor keeper Lukas Wijma, die voor de bezoekers de aansluittreffer maakten.

In de tweede helft was Grootegast de betere ploeg en zette HS ’88 goed vast. Het slechte spel van de paarshemden werd doorgezet in de tweede helft en de ploeg creëerde geen enkele kans. Wel kwamen er kansen voor de gasten. Zo belandde vlak na de hervatting de bal tegen de paal van HS ’88, om vervolgens naast te gaan. In de 69e minuut zette Grootegast een mooie aanval op die uiteindelijk, wederom door Rowan Top, in het doel werd getikt: 2-2. Na rust waren de gasten dan ook duidelijk de betere ploeg. Gezien de wedstrijd vonden beide trainers de uitslag terecht.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van HS ‘88 is op zaterdag 6 april, als een de thuiswedstrijd tegen ODV uit Wijnjewoude op het programma staat. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.