Drukte voor het doel van Meeden-doelman Friso Berkhout. Joost Kamphuis (5) staat paraat als achtervang. Foto: Bert Woltjes.

Damacota na rust langs Meeden

Sport

MEEDEN - Het Pekelder Damacota heeft zaterdagmiddag de streekderby in en tegen Meeden met 0-3 gewonnen. Alle goals vielen na rust.

,,De eerste helft hadden wij meer balbezit, maar waren we te slordig in de voortzetting. Ook de arbiter zorgde aan beide kanten voor veel onbegrip en deelde 3 gele prenten aan ons uit”, zegt Damacota-trainer Kor Schreuder. Ook verschillende spelers van Meeden werden op de bon geslingerd. Twee van die gele kaarten waren voor Jay van Weerden, die daardoor kort voor tijd kon inrukken.

Damacota trefzeker na rust

Damacota begon sterk aan de tweede helft en kwam via de altijd hardwerkende Alan Egilmez op 0-1. Aangever was Ricardo Vonk. ,,In minuut 69 pakte aanvoerder Gaatze Postma het team bij de hand en zorgde voor de bevrijdende 0-2, door de bal rond de 16 meter in de linker onderhoek te schieten. Daarna verzuimden wij gezien de kansen om verder uit te lopen. In blessuretijd scoorde Erjon Hoti de 0-3, op aangeven van Libaan Guled”, zegt Schreuder.

‘Verdiend’

De oefenmeesters van de Pekelders spreekt van een ‘belangrijke overwinning’ in de strijd om de nacompetitie. ,,En ik vond de overwinning zeker verdiend, Meeden heeft maar één mogelijkheid gehad en dat was in minuut 69. Onze keeper Wouter Woortman pakte in stijl een vrije trap van Jeroen Pierik uit de kruising.”

‘Waardig uitspelen’

Voor Meeden was de nederlaag bijzonder zuur. De ploeg had moeten winnen om nog kans te maken op deelname aan de nacompetitie. ,,Maar het leek er van onze kant niet op dat het onze laatste kans op een prijsje was”, zegt trainer Jaap Veldhuis. ,,Nu is het zaak om de competitie in ieder geval waardig uit te spelen.”