Afbeelding

HS ’88 nadert kampioenschap

Sport

NIEBERT - HS ‘88 heeft weer een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap van de 4e klasse D door zaterdagmiddag met 0-2 te winnen bij Westerkwartier in Niebert.

Het was vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Duinen duidelijk dat HS ‘88 de betere ploeg was. Dit leidde tot een aantal mooie kansen in de eerste helft, maar de voorwaartsen van de gasten lieten de kansen onbenut. Pas in de 29e minuut wist Arno Oosterhof de score te openen door een assist van Yorick van Dam goed af te ronden en de 0-1 op het scorebord te brengen. Van Dam kreeg voor rust nog een mooie kans, maar wist deze niet verzilveren. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien: een goed spelende HS ‘88 dat mooie kansen wist te creëren, maar niet afrondde. Zowel Stijn van der Veen als ook Yorick van Dam wisten niet te scoren. Toch werd het 0-2 in de 75e minuut door Job Gerds.

In de 87e minuut kreeg Owen Tilman nog een 100 procent kans, maar hij schoot net naast. Gezien de krachtsverhouding en kansen had HS ‘88 wellicht wel vijf keer moeten scoren. Ondanks het feit dat een paar spelers geblesseerd waren en de keeper met vakantie was werd er goed gevoetbald door de paarshemden. Met name Jort Oosterhof speelde een zeer goede wedstrijd, net als reservekeeper Tim Douma die Lukas Wijma verving en twee doelpunten wist te voorkomen en de nul wist te houden. Jarno Steursma kon ook na een aantal weken weer een halve wedstrijd spelen. HS ‘88 nam de drie punten mee naar Hoogezand en kwam daardoor weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Komend weekend speelt HS ‘88 uit tegen Niekerk.