Afbeelding

POSO begint weer met fiets- en wandeltochten

Algemeen

HOOGEZAND - Het POSO in Hoogezand begint weer met het organiseren van fiets- en wandeltochten voor ouderen. 

Traditioneel staat op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, de eerste fietstocht van het jaar gepland. De start is om 13.30 uur vanaf het plein voor het Kielzog, waar de 40 kilometer lange tochten ook eindigen. Halverwege is er een tussenstop voor koffie/thee of iets fris, meestal met wat lekkers erbij. De overige tochten zijn op 18 juni, 16 en 30 juli en 13 augustus. Aanmelden met naam en telefoonnummer kan tot drie dagen voor de tocht bij Femma Raneri via 06-50551823 o femmaraneri@gmail.com.

Als je wandelt verstevig je de spieren en het is goed voor de botten en het kraakbeen. Het is een uitstekende manier om op gewicht te blijven en behalve dat het goed is voor het lichaam is het ook ontspanning voor de geest. Samen wandelen is bovendien ook erg gezellig. De wandelingen van zo’n 3 à 4 kilometer beginnen op woensdag 1 mei weer. De start is om 13.30 uur op het parkeerterrein van paviljoen De Leine in Kropswolde, waar de wandeling ook eindigt. Deelname is kosteloos, aanmelden met naam en telefoonnummer kan bij Irene Gazendam via 06-29341809 of gazendam.irene@gmail.com. De overige data zijn 5 juni, 3 juli en 7 augustus.

Voor wie zin heeft om met mooi weer te fietsen, maar dat niet alleen kan heeft POSO een elektrische duofiets beschikbaar om samen met een vriend, kennis of familielid de omgeving van Midden-Groningen te ontdekken. Reserveren kan bij Siena Ottens via 06-23806767 of sienaottens@hotmail.nl.