Afbeelding

Kampioenschap lonkt nadrukkelijk voor HS ‘88

Sport

NIEKERK - Het kampioenschap in de vierde klasse D komt steeds dichterbij voor de voetballers van HS ‘88 uit Hoogezand na een 0-6 overwinning in en tegen Niekerk.

De wedstrijd begon gelijk opgaand met kansjes voor beide ploegen, maar al snel nam HS ‘88 het initiatief en in de 20e minuut opende spits Job Gerds de score met een prachtig doelpunt. Niekerk probeerde aan het eind van de eerste helft terug te komen, maar het strakke verdedigen van HS ’88 hield hun op afstand. In de tweede helft kwamen de gasten zeer gedreven uit de kleedkamer, want al na twee minuten verdubbelde Justin de Groot de voorsprong met een fraai doelpunt. Niekerk had het zwaar en HS ’88 bleef druk uitoefenen. Job Gerds scoorde zijn tweede doelpunt zes minuten later. Niekerk kreeg een kans uit een vrije trap, maar deze belandde tegen de buitenkant van de paal.

Met verse wisselspelers bleven de paarshemden aanvallen en al snel volgde het vierde doelpunt, gescoord door Bas Breurken in de 67e minuut. Arno Oosterhof voegde zich bij de doelpuntenmakers en scoorde zowel de vijfde als de zesde goal, waarmee hij de eindstand op 0-6 zette. Het was een fantastische voetbalmiddag voor HS ’88 waarbij de nummer 2, Haulerwijk, punten liet liggen door te verliezen van ODV. Over twee weken staat Veenhuizen op het programma. Met 12 punten voorsprong en nog vier wedstrijden te gaan heeft HS ’88 het kampioenschap binnen handbereik.